Dr. Maráczi Ferenc

Fő tevékenységek:

2013 -
Ügyvédjelölt
Szakmai feladatkör: A principális ügyvéd irányításával a vállalkozásokat érintő jogi problémák megoldása, különösen: vállalkozások alapítása, módosítása, végelszámolása a működő társaságok felmerülő adózási, munkajogi és egyéb jogi problémáinak folyamatos intézése. Szerződések, okiratok szerkesztése, az azokhoz kapcsolódó jogszabályi háttér részletes elemzése. Személyes jogi képviselet ellátása a polgári és büntető ügyekben, különösen kártérítési és műhiba pereken, etikai és más hatósági eljárásokban.
2010 -
Tanársegéd
Szakmai feladatkör: A szakterületemhez kapcsolódva a jogi és gazdálkodási ismeretek oktatása. A hallgatók gazdaságtani, menedzsment és egészségügyi- és polgárjogi ismereteinek megalapozása, büntető-, kártérítési és egyéb felelősségtudatának erősítése, bővítése. A Gazdaságtan, a Menedzsment, a Projektmenedzsment, Ápolásmarketing, Szolgáltatásmarketing, Egészségturizmus, Társadalmi Normák, Betegjogok, Munkajog tárgyak oktatása. Részvétel a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar képzéseiben, a Társadalomtudományi Tanszék tudományos munkájában, egészségügyi marketing-, menedzsment és jogi témájú tudományos rendezvényeken, azokon előadások tartása, a Kar képviselete, hírnevének öregbítése.
2006 – 2012
Megbízott Oktató a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán
Szakmai feladatkör: A hallgatók informatikai ismereteinek erősítése, a különböző irodai programok programozási lehetőségeinek megismertetése, különös tekintettel az adatbázisokra, azok felépítésére, használatára és a bennük rejlő lehetőségekre.

Tanulmányok:

2014 –
PhD hallgató
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola
2013 –
Ügyvédhallgató
Budapesti Ügyvédi Kamara – Ügyvédiskola
2006 – 2011
Okleveles Jogász
Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Jog és Államtudományi Kar
2009 – 2010
Mérlegképes könyvelő
Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ, Budapest
2003 – 2008
Okleveles közgazdász
Budapesti Corvinus Egyetem – Gazdálkodástudományi Kar

Nyelvvizsgák:

2002
Angol
Közgazdasági szaknyelvi középfokú nyelvvizsga
Budapesti Corvinus Egyetem – Nyelvvizsga Központ, Budapest
2003
Német
Államilag elismert kétnyelvű felsőfokú nyelvvizsga
Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola – Idegenforgalmi német két-tannyelvű szak
2002
Német
Zentrale Mittelstufenprüfung (ZMP)
Goethe Institut, Budapest